Breakfast at GIVENCHY’s

by Sladana Lazic


zagreb1
 

Da jeg i marts var på romantisk ferie med min kæreste i Zagreb, fik jeg en fantastisk gave – et par Givenchy-sko! Jeg har været besat af Givenchy, siden jeg så den smukke Audrey Hepburn i kultfilmen fra 1969 “Breakfast at Tiffany’s” iført de flotteste Givenchy-kjoler. Det er en af mine yndlingsfilm, og Givenchy er et af mine yndlingsmærker. Mine nye Givenchy-sko vil jeg bo i til sommer. De er feminine og elegante…og så er der så meget historie bag mærket, som jeg vil have med mig, når jeg har dem på. 

Givenchys historie
1952 Hubert James Taffin de Givenchy lancerede modehuset.
1954 Han var blandt de første store designere, der lancerede ready-to-wear linie.
1988 Givenchy blev en del af luksusvirksomheden LMVH.
1995 Givenchy træder af og John Galliano overtager. Efter ham er det Alexander McQueen og Julien McDonald.
2005 Riccardo Tisci, som er en relativ ukendt designer fra Central Saint Martin, bliver chefdesigner for Givenchy.

Givenchys stil
Givenchy står for fransk elegance, lady-like og minimalistisk med mange detaljer, jerserkjoler, jakker med lynlåse og lette kashmirfrakker. Riccardo Tisci har givet den traditionelle stil lidt mere goth. Læs mere om Givenchys SS09 kollektion her.

Givenchy-fans
Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, prinsesse Grace af Monaco, Madonna og Kate Moss er nogle af de celebs, der har/havde en forkærlighed for lukusmærket. Audrey Hepburn var en stor fan af Givenchy siden hendes film i 1957 “Funny Face”, hvor hun bar en smuk, blomstret Givenchy-kjole. “It was as though I was born to wear his clothes”, sagde Audrey Hepburn om Hubert de Givenchy. De to mødtes på en sjov måde. Audrey Hepburn var blevet sendt hjem til Givenchy for at finde nogle outfits til en filmrolle, og Givenchy forventede at se Katherine Hepburn. Han fik i stedet Audrey, og et livslangt venskab blev født.

Forhandler info
Herhjemme kan du købe Givenchy-tøj hos Paris Texas, sko og tasker hos Nué og Notabene eller på www.brownsfashion.com og www.mytheresa.com.

 

Mine sko…

untitled-1

 

De her ønsker jeg mig.

96009_1givenchy