The September Issue

by Sladana Lazic

I går så jeg den! Den var alt det, jeg havde drømt om. Dokumentarfilmen omhandler amerikansk Vogues September issue fra 2007. Nummeret var det største i Vogues historie og vejede to et halvt kilo (ligeså meget som min chihuahua Milo) og havde 840 sider. Filmen giver et både overraskende og humoristisk indblik i chefredaktør og modeverdenens mest indflydelsesrige kvinde Anna Wintours forunderlige arbejdsliv, når hun sammen med sine medarbejdere skaber den modebibel, som endte med at sælge 13 mio. eksemplarer!

Instruktør R. J. Cutler har fået lov til at gå om bag Vogues pletfrie og glamourøse facade, hvor vi blandt andet overværer redaktionsmøder bag lukkede døre, kontroverser mellem Anna Wintour og Vogues Creative Director Grace Coddington, foto og forside shoots og meget mere. Du skal nok ikke forvente at se en ydmyg eller følelsesladet Anna i filmen, fordi she’s just not that kindda person, og så omhandler dokumentarfilmen mere hendes arbejdsliv end hendes privatliv.

The September Issue havde premiere i går, fredag d. 25. september og er must-see, hvis du er det mindste modeinteresseret. Du kan se dokumentarfilmen i den hyggelige bio, Vester Vov Vov, Absalonsgade 5, København V.

Bonus info om Anna Wintour:

– Anna Wintour blev født i 1949 i London og fylder 60 år til november.

– Hun bad Oprah Winfrey om at tabe sig, før hun måtte få en plads på forsiden.

– Et hævet øjenbryn eller negativ kommentar fra Anna kan få de store designere til at ændre længden eller farven på en kjole eller skære den helt ud af et modeshow (en lille detalje som filmen The Devil Wears Prada også potrætterer).

– Hun har været chefredaktør for amerikansk Vogue i 21 år, der under hendes ledelse også har fået “børnene” Teen Vogue, Vogue Living og Men’s Vogue.

– Hendes kendetegn er den perfekte page, som hun har haft i 45 år, og store solbriller.

Sådan så forsiden ud på det issue, som hele filmen handler om:

Vogue's September issue 2007

Se traileren her: