Back in one piece

by Sladana Lazic

Badetøjet har en spændende historie, som for alvor starter, da den moderne bikini bliver opfundet af den franske ingeniør Louis Réard i 1946. Han blev inspireret af kvinderne, der forsøgte af flytte på deres badetøj på kroppen for at få mere sol. I 40’erne og 50’erne forstærkede Hollywood-ikoner som Rita Hayworth, Brigitte Bardot og Sophia Loren deres sexappeal ved at posere i badetøj, og gjorde bikinien uundværlig for kvinderne verden over. I 60’erne forsatte badetøj med at skrumpe og kunne ikke blive mindre end i 90’erne, hvor g-stringstrusser og spaghetti-stropper hittede, og gjorde at kvinderne kunne få mest muligt sol på kroppen. Ja, det var dengang Donatella Versace og Valentinos tan var lig med fashion!

Nu er soldyrkning og læderhud yt og badedragten tilbage! SS10-sæsonen byder på feminine silhuetter, fashion-forward former og statement i form af farver og detaljer. Jeg skal helt sikkert snart på udkig efter en badedragt, for jeg har allerede bestilt sommerferie!

Badedragter SS10
Øverst fra venstre:
Badedragter fra ISSA, Zimmerman, La Perla, La Perla, Lisa Marie Fernandez, Rosa Chá, Missoni og Emilio Pucci.