Se i Barcelona

by Sladana Lazic

Så kommer der lige en kort kultur-guide! Alle disse ting er nogle, som man kan se og opleve for billige penge eller gratis.

Picasso

Picasso museet, Carrer de Montcada 1
I museet finder du kun Picassos værker, og det er især hans tidlige værker, der er udstillet her. Picasso malede siden han var 15 år gammel – imponerende! Indgang koster ca. 70 kr.

Operaen: Gran Teatre del Liceu, La Rambla 51-59
Jeg var inde og se klassisk dans om formiddagen for ca. 70 kr. En time inden forestillingen kan man som regel få en rundvisning i operaen, men det skal man nok forhøre sig nærmere om, når man køber billetter i det, der hedder “Box Office”. Operaen er smuk indvendig og er bestemt værd at opleve!

Park: Parc de la Ciutadella, indgang fra Passeig de Pujades og Passeig de Picasso
En gåtur i byparken i det dejlige forårsvejr kan anbefales! Der skete en masse i parken, den dag vi var der, da der var børne-maraton (friskt nok af de små mennesker)! Zoologisk Have har også indgang fra parken, men der var jeg desværre ikke inde. I parken er der stillet gamle klaverer frem, som folk sætter sig ved og spiller på, mens folk går forbi og stopper op for at høre lidt musik.

Katedralen, Bisbe
Jeg var ikke så imponeret af katedralen, da jeg så den indefra. Der er ikke engang levende lys, men små lamper, der tændes, når du smider 2 euro i. What?! Udefra er katedralen til gengæld flot!

Ramblaen, La Rambla
Gaden er hjertet af Barcelonas forlystelsesliv, hvor du kan se pippende fugle, kaniner og gnavere i bur (så synd for dyrene at blive udstillet på den måde!) og en masse gøglere. Ramblaen er Barcelonas forbindelsesled mellem den nye og den gamle bydel. En gåtur på Ramblaen er nok, og du får nok ikke lyst til at komme tilbage, da gaden er MEGET turistet. Men ses og opleves skal gaden nok, da der sker en masse lige her!