Catwalk Ballerina

by Sladana Lazic

Designerne har i mange år hentet inspiration fra dansens verden, men især i år bugner det af direkte referencer til balletten, som blandt andet instruktøren Darren Aronofsky med filmen Black Swan har været med til at hype. Jeg danser selv ballet og er derfor all for denne tendens. Det er florlette, feminine materialer jeg går efter for at få det yndefulde look a la ballerina til hverdag.

Hos Chloé tror man på transparente skirts og kjoler, nude farver og bløde ballerinasko, mens Erdem har fundet inspiration i balletten med hvide kjoler og bånd op af benene. David Komas SS 2011-kollektion henter inspiration fra klassikeren Svanesøen og byder også på mange hvide kjoler kombineret med sorte tegninger, der ligner vinger. Lanvin har tilgengæld givet ballerinaen lidt kant med det brede læderbælte.