My Garra Rufa Friends

by Sladana Lazic

Mine kolleger på arbejdet var så søde at give mig et gavekort til en fiskefodbehandling på Aquarium Wellness, på Store Kongensgade, i fødselsdagsgave. Behandlingen indebærer et fodbad i 10 minutter, og derefter et “kar”, hvor de små Garra Rufa-fisk, også kaldet doktorfisk, holder til. Her sidder man så i 20 minutter, mens fiskene nipper og bidder i tæerne. Til at starte med kilder det usandsynligt meget, og det føles mærkeligt at få sine fødder overfaldet af de små væsener, men efter noget tid vænner man sig faktisk til følelsen.

Garra Rufa-fisken er kendt for sine regenererende egenskaber. Den har unikke enzymer i tungen, som både masserer, plejer og blødgør. Den fjerner nænsomt døde hudceller, urenheder, små sår og hård hud fra fødderne – og så sætter den blodcirkulationen i gang.

Behandlingen var noget af en oplevelse – desværre var der ikke så meget “wellness” over det. Det var meget mekanisk, og den ene kunde kom efter den anden for at få “renset” fødder. I mit kar hoppede en pige med psoriasis ind, og så var jeg desværre ikke længere interessant for de små fisk.

En halv times fiskefodbehandling koster 240 kr.