Guide til Berlin Vol. 2

by Sladana Lazic

Jeg har tidligere lavet en lille guide til Berlin, og her kommer lidt mere efter min tur dertil, hvor jeg opdagede nye steder, som er værd at give videre.

Vi boede på…
…det überhippe og skæve hotel Michelberger Hotel på Warschauer Strasse, hvor værelserne var små og cozy, personalet super venligt og indretningen virkelig værd at opleve. Hotellet er til at betale og ligger lige ved siden af S-/U-bahn station, så det er nemt at komme til og fra.

Vi shoppede på…
Friedrichstrasse hvor der er en lang række gode butikker. Her ligger bl.a. det velduftende kosmetikbrand Lush, Cos, Zara, Galeries Lafayette, Department Store Quartier 206, hvor man kan få fat i Ladurée duftlys (mmmm…mere om dem senere), det franske yndlingsmærke Maje og mange flere.

Torstrasse som har rigtig mange spændende og anderledes modebutikker med tøj til især mænd. Interiørbutikken Jean et Lili, som sælger både smykker, nips og andet godt kunne jeg ikke komme ud af. Det samme med vintagebutikken Name, hvor ejeren bestemt havde sans for butiksindretning, vintagetøj og accessories.

Oranienburger Strasse, hvor vintagebutikken Sterling Gold ligger i en baggård i nr. 32 var et besøg værd. Især fordi der var ophørsudsalg, så man kunne købe kjoler fra 50’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne for en slik.

Kurfürstendamm er super trafikeret, men har masser af gode butikker som bl.a. KaDeWe, Cos osv.

Oranienstrasse i Kreuzberg-kvarteret, hvor man også kan finde sjove butikker, som man dog ikke skal forvente at købe så meget i. Her var bl.a. en rigtig fin brillebutik, der solgte Oliver Peoples-briller.

Kastanienallee i Prenzlauer Berg fandt jeg en lille lokal bogbutik, som sælger mine yndlingskalendre fra Moleskin. Jeg ved godt, at jeg burde gå over til en elektronisk kalender, men jeg synes altså stadig at det fungerer bedst med en fysisk, lille Moleskin-sag i tasken. De er så lækre! I gaden lå også en smykkebutik, som jeg desværre har glemt navnet på. Men den sælger fine smykker og nogle enkelte danske mærker, hvis man skulle få hjemve.

Alte Schönhauser Strasse i Mitte faldt vi helt tilfældigvis over, som er en rigtig hyggelig gade med lidt shopping og butikker som Mavi, Miss Sixty, Replay, Lee m.fl.

Vi spiste på…
Chez Gino på Sorauer Strasse 31, som er en sydtysk restaurant. Her finder du klassiske, tyske retter som boudin noir (blodpølse), sauerkraut og kartoffelmos.

Escados på Karl Liebknecht Strasse 29, som er Tysklands svar på Jensens Bøfhus, sælger hurtige retter og lækkert kød.

Literaturhaus på Fasanenstrasse 23 er et godt sted at hvile fødderne, få lidt kaffe, varm chokolade med flødeskum, morgenmad eller let frokost. Området omkring i vest er super hyggeligt – især fordi der lå sne og det osede af julestemning.

Sage Restaurant på Köpenicker Strasse 18-20 spiser man en udsøgt 4-retters menu for kun 45 euro. Restauranten er rå indrettet i en gammel hal af en art. Her får du lækker mad, gode drinks og rigtig god service!

Vi så…
Berlin Wall Memorial på Bernauer Strasse 111, som var noget af en kold fornøjelse, da meget af det skal ses udenfor, men som gav et rigtig godt indblik i, hvor muren stod, og generelt hvordan det var at være tysker dengang.

Zoologisk Have på Hardenbergstrasse som gav en rigtig fin pause fra storbyen. Mellem os og løverne var der kun et gitter, så det var meget spændende at opleve sådan et flot (og stort) dyr up-close and personal!

Prenzlauer Berg og Kollwitzstrasse som uden tvivl er en af de hyggeligste kvarterer. På Kollwitzstrasse lå en række fine cafeer og spændende butikker. Det er så hyggeligt at gå turen ned af gaden!