Brush your Body

by Sladana Lazic

Tørbørstning siges at være en af de bedste og billigste skønhedstricks, som ikke kræver at du drikker mærkelige ting eller sultestrejker, men som giver velvære til hele kroppen. Huden er et af vores vigtigste organer, især når det kommer til udrensning, da en fjerdedel af kroppens afgiftning sker gennem huden.

Tørbørstning stimulerer hudens blodkar, nerver, væv og dele af muskulaturen. Det hjælper til at knuse fedtdepoter, styrke lymfedrænagen, udskille affaldsstoffer fra kroppen og ikke mindst holde appelsinhud fra døren. Det hjælper også kroppen af med de kedelige, døde hudceller, så din hud forbliver glat, blød og stram.

Det er blot at gå i gang hver morgen – og helst inden dit daglige bad. Det giver en dejlig varme og hjælper dig med at vågne op! Din hud kan godt blive lidt tør af det i starten – derfor er det vigtigt at smøre sig ind i en fed bodylotion bagefter.

Sådan gør du:
– Brug en tør, naturlig børste af god kvalitet som fx denne fra Aromatherapy Associates, og start med fødderne.
– Start nedefra med højre fod op imod hofterne – stryg op over benene med lange og lette bevægelser. Pres ikke for hårdt med børsten mod din hud.
– Børst herefter fra fingerspidserne og op mod skuldrene og ind mod hjertet.
– Giv særlig opmærksom til de områder, hvor du kunne have appelsinhud som fx lårene og balderne og børst altid mod hjertet.
– Børst din mave med cirkulære bevægelser med uret.
– Og husk! Børst ikke dit ansigt og områder med tynd, sart hud fx dit ansigt og din hals. Vær også forsigtig med brystområdet.

REVIVE BODY